3 juli 2022

Het unieke 90-dagen onboarding programma

Ze noemen het ook wel eens het moeilijkste toestel van de sportschool: de drempel. En hoe fantastisch zou het zijn als we met het passeren van deze spreekwoordelijke drempel onszelf ook meteen een nieuwe gewoonte hebben aangeleerd? Helaas is niets minder waar en gelukkig realiseren de meeste mensen zich dat één keer naar de sportschool gaan meestal niet genoeg is om blijvende verbeteringen te realiseren. Om te veranderen, moeten we streven naar nieuwe gewoontes die we vol kunnen houden. Maar juist dat is ingewikkeld, zo weten we ook bij The Training Club.

Gewoontes creëren
Er vindt pas gedragsverandering plaats als nieuw gedrag een gewoonte wordt en het geen moeite meer kost om uit te voeren. Denk maar aan tandenpoetsen. Het is een handeling die je ooit is aangeleerd en je, hopelijk, nu iedere ochtend en avond doet zonder te beseffen dat het een handeling is die je van jezelf moet verrichten. Gedragsonderzoek laat zien dat het ons gemiddeld 66 dagen kost om nieuwe gewoontes te ontwikkelen. In het geval van sporten een gewoonte maken loopt dat aantal zelfs nog iets verder op. Bij The Training Club gaan we daarom uit van drie maanden. Als je bepaald gedrag gedurende 90 dagen volhoudt, treedt er namelijk gewenning op. Wie het dus gedurende drie maanden volhoudt om met regelmaat te komen sporten en daarna plotseling stopt, merkt dat hij/zij op een gegeven moment vanzelf de behoefte krijgt om te sporten. Dat klinkt eenvoudig maar is natuurlijk makkelijker gezegd, dan gedaan.

Uniek voor de fitnessbranche
Om onze leden te helpen een goede basis te leggen voor een gezonde levensstijl hebben we bij The Training Club de Klantreis: Onboarding ontwikkeld. Het programma is uniek voor de fitnessbranche. Het is een drie maanden lang durend traject, waarin je als lid je eigen Lifestyle Coach krijgt toegewezen en intensief begeleid wordt om van sporten een gewoonte te maken. Aandacht voor jou als persoon is hierin van essentieel belang.

Een stok achter de deur
Als nieuw lid van The Training Club hoef je je nooit onbekwaam te voelen of je af te vragen wat je moet doen. De eerste workouts plan je een-op-een met de aan jou toegewezen Lifestyle Coach, die je volledig wegwijs maakt in de club en met ons trainingsconcept. Wij zijn de spreekwoordelijke stok achter de deur die jou gaat helpen om jouw doelen te behalen.

Tijdens het programma houden we zowel binnen, als buiten de club een vinger aan de pols door regelmatig contact met je te hebben en is er iedere maand een evaluatie. Met dank aan de Klantreis: Onboarding benoemen veel leden dat ze zichzelf hebben verrast. Zo ook Tirza: “Het is een nieuwe manier van sporten, die je op een natuurlijke manier beïnvloedt om te blijven komen. Ik heb ook daadwerkelijk zin om te sporten, een hele verandering!”.

Een blijvende verandering
Samen met jou streven we naar een blijvende verandering. Eentje die niet stopt nadat we het programma hebben afgerond. Want ook na de Klantreis: Onboarding word je uiteraard niet aan je lot overgelaten. Bij The Training Club is er altijd iemand aanwezig tijdens personeelsuren in het circuit, werken we altijd samen aan jouw voortgang en plannen we eens in de drie maanden een evaluatiegesprek. Ben jij er ook klaar voor om van sporten een gewoonte te gaan maken? Meld je dan aan voor meer informatie of plan direct een gratis, vrijblijvende proefsessie in!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest