Is plaatselijke vetverbranding mogelijk?

Vandaag de dag komen we het steeds vaker tegen. Door middel van zalfjes, pilletjes, oefeningen en speciale apparatuur zou je plaatselijk vet kunnen verliezen. Te mooi om waar te zijn of zit er daadwerkelijk een vorm van waarheid in?

Je kan buikspierkwartiertjes doen tot je erbij neervalt

De plaats waar lichaamsvet wordt opgeslagen kan erg verschillende per persoon. Zo slaat de één bijvoorbeeld meer lichaamsvet op, op de onderkant van zijn buik en de ander op zijn benen. Ook het weer verliezen van lichaamsvet op deze plaatsen is daardoor vaak hardnekkiger. Bij de één verdwijnt het vet op de onderkant van zijn/haar buik als laatste en bij de ander juist weer op zijn/haar benen. Misschien herken je dit ook wel bij jezelf. Overal op je lichaam lijkt het lichaamsvet voor je ogen te smelten, behalve op je benen.

In bijna alle gevallen (afgezien van ziekte gerelateerde zaken) heeft het er echter simpelweg mee te maken dat je vetpercentage nog niet laag genoeg is. Je lichaam verliest lichaamsvet over je gehele lichaam, maar sommige plaatsen zijn nou eenmaal hardnekkiger van aard. Dit heeft onder andere te maken met de ratio van alpha-2 ten opzichte van beta-2 receptoren. Daarnaast speelt ook doorbloeding een rol. Deze factoren maken het op desbetreffende plaatsen moeilijker om lichaamsvet te mobiliseren en vrij te maken voor transport en zodoende als energie gebruikt te worden.

Waar het uiteindelijk op neer komt is geduld en continuïteit onder leiding van een negatieve energiebalans. Het uitgangspunt voor vetverlies is, ondanks alle mooie sprookjesverhalen over speciale oefeningen, zalfjes, pilletjes en het manipuleren van of de schuld geven aan je hormoonhuishouding, namelijk nog altijd het creëren van een negatieve energiebalans. Je moet meer energie verbruiken dan dat er binnen komt aan calorieën. Logisch hè! Dan pas verlies je lichaamsvet.

Wanneer je dit voor een langere tijd doet zal je lichaam uiteindelijk ook de hardnekkige plaatsen aanspreken. Ook het zichtbaar maken van je buikspieren heeft simpelweg te maken met het verlagen van je vetpercentage. Je kan buikspierkwartiertjes doen tot je erbij neervalt, maar dit zal niet voor plaatselijke vetverbranding zorgen. Laat die buikspierkwartiertjes achterwege en verdiep je in voeding, want dat element speelt de grootste rol van betekenis in het zichtbaar maken van een strakke buik of buikspieren.

Conclusie

Het is inderdaad te mooi om waar te zijn. Het is simpelweg niet mogelijk om plaatselijk vet te verliezen! Om droog/ripped/lean/shredded te worden op de hardnekkige plaatsen moet je vetpercentage in het algemeen nog verder naar beneden. Het uitgangspunt voor vetverlies is, ondanks alle mooie sprookjesverhalen over speciale oefeningen, zalfjes, pilletjes en het manipuleren van of de schuld geven aan je hormoonhuishouding, namelijk nog altijd het creëren van een negatieve energiebalans. Logisch hè! Dan pas verlies je lichaamsvet.

Contact

The Training Club
Langewijk 366
7701 AR Dedemsvaart
0523-612478


The Training Club Zwartewater
Sisalstraat 60
8281 JK Genemuiden
038 385 9042
 • Leuke en gezellig sportschool. Gezellige sfeer en vriendelijk personeel.

  Leon
 • Een hele aangename sfeer hangt er bij The Training Club en echte feel good motivatie begeleiding en goeie tips. Top Club!

  Julien
 • Geweldige sportschool met super apparatuur!! Begeleiding is ook top!

  Mark
 • Wat een geslaagde metamorfose! Super mooi, licht en ruim en ontzettend mooie fitness apparaten. Top!!

  Margaret
 • Ik merk dat ik trouw blijf komen, door de fijne begeleiding. Sporten bevalt me prima!

  Sandra
 • De eGym training is elke keer een persoonlijke uitdaging. En het werkt!

  Gert
Leon Julien Mark Margaret Sandra Gert

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.