Is Broccoli De Nieuwe Oplossing Tegen Ouderdomskwaaltjes?

Een recent onderzoek suggereert dat broccoli ouderdomskwaaltjes kan weren. The Washington University School of Medicine gebruikte muizen om het effect te bestuderen van een specifiek enzym dat gevonden was in broccoli (en ook in komkommer en groene sojabonen voorkomt). Het onderzoek leverde opvallende resultaten op, waar wij misschien ook wel van kunnen profiteren.

Het enzym nicotinamide mononucleotide, kortweg: NMN, werd toegediend aan muizen die een bepaalde leeftijd hadden bereikt. Wat bleek: de proefdieren gingen op een efficiënte manier het enzym omzetten in energie, waardoor overgewicht tegen werd gegaan. Na verloop van tijd werd de bloedsuikerspiegel ook verbeterd, net als het zicht.

Hoewel de onderzoekers niet durven te zeggen of door NMN de levensverwachting van het dier ook kan doen toenemen, is het effect op het energieniveau van het proefdier opmerkelijk. Één van de onderzoekers, Shin-Ichiro Imai, denkt dat het enzym hetzelfde effect kan hebben op mensen. Hij zei het volgende: ‘Since human cells rely on this same energy production process, we are hopeful this will translate into a method to help people remain healthier as they age‘. Als dat het geval is, kunnen we door meer broccoli en andere groenten te consumeren wellicht ouderdomskwaaltjes vertragen en misschien zelfs tegengaan.

Contact

The Training Club
Langewijk 366
7701 AR Dedemsvaart
0523-612478


The Training Club Zwartewater
Sisalstraat 60
8281 JK Genemuiden
038 385 9042
 • Leuke en gezellig sportschool. Gezellige sfeer en vriendelijk personeel.

  Leon
 • Een hele aangename sfeer hangt er bij The Training Club en echte feel good motivatie begeleiding en goeie tips. Top Club!

  Julien
 • Geweldige sportschool met super apparatuur!! Begeleiding is ook top!

  Mark
 • Wat een geslaagde metamorfose! Super mooi, licht en ruim en ontzettend mooie fitness apparaten. Top!!

  Margaret
 • Ik merk dat ik trouw blijf komen, door de fijne begeleiding. Sporten bevalt me prima!

  Sandra
 • De eGym training is elke keer een persoonlijke uitdaging. En het werkt!

  Gert
Leon Julien Mark Margaret Sandra Gert

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.